Uskršnja jaja

Uskrsnja jaja_5aProšle godine bojila sam uskršnja jaja na ovaj način. Postupak je veoma lak, a obojena jaja su izuzetno lepa. Ne zaboravite da uključite svoju decu u bojenje jaja. Uživaće sigurno.
Uskrsnja jaja_3a
Staviti jaja u šerpu, naliti vodom i sipati malo soli. Od trenutka kad voda provri, kuvati jaja 10 minuta. Potom izvaditi jaja iz vode i osušiti ih. Seckati selotejp na trake, trougliće, razne oblike i lepiti na jaja. Potrudite se da selotejp što bolje prijanja uz jaja (da nema vazdušnih mehurića ispod selotejpa). Boje za jaja koristiti po uputstvu sa kesice.Uskrsnja jaja_4a
Jaja možete bojiti u jednoj ili u više boja. Ako bojite samo u jednoj, posle bojenja skinite sve tračice selotejpa. Ukoliko odličite da jaja obojite u više boja, uvek to radite od tamnije ka svetlijoj boji. Posle najtamnije boje skinute deo selotejpa i postupak ponovite do najsvetlije boje (na primer: ljubičasta boja – skinete tračicu selotejpa – plava boja – skinete ponovo selotejp – crvena boja – opet odlepite tračicu selotejpa – žuta boja). Nakon što završite bojenje, jaja premažite uljem. Ja sipam ulje na parče pamučne krpe i premažem jaja. Uživajte u prazniku!
Uskrsnja jaja_2a
Uskrsnja jaja_1a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*